Evanghelia - Studiu Biblic - Paul Washer

179 Views

Adaugat de Uploader in Predici in 09 Mar 2024.

Descriere:

În aceasta predica, Paul Washer discută conceptul de justificare și atributele lui Dumnezeu. El începe prin a afirma că păcatul este o crimă mortala și inexprimabilă deoarece este comis împotriva unui Dumnezeu care este vrednic de toată ascultarea, laudă și onoare. Păcatul este considerat o crimă mortala datorită bunătății infinite a lui Dumnezeu împotriva căruia este comis. Vorbitorul folosește un exemplu pentru a explica gravitatea păcatului, subliniind că amenințarea unei persoane obișnuite nu este echivalentă cu amenințarea Președintelui Statelor Unite, deoarece poziția persoanei amenințate schimbă gravitatea crimei.

Paul Washer discută apoi importanța studierii atributelor lui Dumnezeu și cum lipsa înțelegerii valorii lui Dumnezeu duce la slăbiciuni în Biserică. Biserica este slabă pentru că nu are o înțelegere profundă a cine este Dumnezeu și nu a dedicat timp semnificativ studierii atributelor Lui. Vorbitorul subliniază necesitatea de a-L cunoaște pe Dumnezeu pentru a face lucruri mari și pentru a evita păcatul.

Paul Washer menționează că păcatul este înfiorător și devastator din cauza persoanei împotriva căreia este comis, care este Dumnezeu. Păcatul este o crimă împotriva excelențelor lui Dumnezeu și a bunătății infinite. Iadul este, de asemenea, descris ca o consecință a păcatului datorită excelenței lui Dumnezeu împotriva căruia se comite răzvrătirea. Vorbitorul afirmă că o persoană nu poate înțelege cu adevărat cumplitul păcatului decât dacă are o înțelegere biblică a valorii lui Dumnezeu, ceea ce necesită a fi foarte instruit în atributele lui Dumnezeu.

Apoi discută conceptul de justificare, subliniind că este o declarație legală a lui Dumnezeu că o persoană este în regulă cu El. Nu este doar iertarea, ci o declarație legală că un credincios este în regulă cu Dumnezeu prin dreptatea lui Hristos. Vorbitorul explică că justificarea este o contrastare între ceea ce este o persoană ca un păcătos și ce este acum ca un credincios. Este o declarație legală a lui Dumnezeu că o persoană este justificată prin răscumpărarea găsită în Hristos Isus. El avertizează că majoritatea oamenilor nu au trecut printr-un studiu serios al atributelor lui Dumnezeu, iar această lipsă de înțelegere duce la slăbiciuni în Biserică.

Ma departe explorează problema modului în care Dumnezeu poate fi drept și să justifice pe cei răi. El citează versete din Exodus, Proverbe și Psalmi pentru a evidenția importanța dreptății și dreptății lui Dumnezeu. Explică că dreptatea lui Dumnezeu cere pedeapsa pentru păcat, dar prin răscumpărarea găsită în Hristos, Dumnezeu poate fi în același timp drept și cel care face dreptate celor răi. Mânia lui Dumnezeu este vărsată asupra lui Hristos, care devine o ispășire, satisfăcând cerințele dreptății și potolind mânia lui Dumnezeu. El remarcă că moartea lui Hristos pe cruce este demonstrația supremă a dreptății lui Dumnezeu și mijlocul de mântuire pentru cei credincioși.