G?nduri de Anul Nou din partea unui lider cre?tin din Egipt

(0 votes)

Mesaj transmis de un lider creştin din Egipt, rămas sub anonimat din motive de securitate (Open Doors).

Gândurile şi inimile multor creştini egipteni sunt îndreptate spre sfârşitul anului 2015 şi aşteaptă cu speranţă începerea unui An Nou mai bun.

via deviantart.com

via deviantart.com

Multe familii de creştini îşi împărtăşesc planurile lor de a petrece ajunul Anului Nou la biserică. Pentru mulţi creştini din Egipt este tradiţie să îşi pună deoparte ultima seară din an pentru a se închina Domnului împreună cu alţi fraţi de credinţă. Ei sărbătoresc bunătatea şi credincioşia lui Dumnezeu manifestate de-a lungul anului care a trecut. Serviciul din ajunul Anului Nou a devenit cel mai frecventat serviciu de închinare din întregul an în aproape orice biserică din Egipt.

Nu contează cât de mică sau mare este congregaţia, nici dacă este situată într-un oraş mare sau într-un sat. În această seară, părinţii îşi duc familiile la biserică, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare cumpărate special pentru Crăciun şi ajunul Anului Nou. Duc cu ei amintirile greutăţilor şi luptelor cu care s-au confruntat pe toată perioada anului. Pe unii, atacurile majore sau ofensele venite din partea musulmanilor radicali din comunităţile lor i-au afectat mult. Pentru alţii, hărţuirile ocazionale din partea vecinilor şi colegilor musulmani fanatici au rămas o parte dureroasă a vieţii de zi cu zi. Ei merg la biserică în această seară specială cu o listă uriaşă de întrebări care încă nu au răspuns. Mulţi creştini se întreabă ce lucru bun ar putea aduce anul 2016.

Noi, creştinii din Egipt, vom merge la biserică în ajunul Anului Nou şi vom continua să ridicăm mâinile spre cer şi să ne rugăm ca Dumnezeul cel viu să izbăvească ţara şi regiunea noastră de lucrările rele ale diavolului. Ţara noastră a fost lovită dramatic de terorism şi de intrigile răutăcioase ale extremiştilor. Vom continua să ne rugăm ca lumina noastră creştină să nu fie stinsă de frământările cu privire la viitor şi la ceea ce va veni. Singura noastră certitudine rămâne aceea că Dumnezeu este bun. El este şi va fi mereu în control.

Ştim că duhul dragostei pe care îl avem în noi este mai puternic decât duhul de ură şi rău pe care vrăjmaşul îl produce prin atacuri. “Iubiţi-vă vrăjmaşii”, a spus Isus. Şi aşa să fie!

Egiptul se află pe locul 22 în lista Open Doors a celor 50 de ţări cu cel mai mare grad de persecuţie din lume.

Read 185 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.